torstai 22. joulukuuta 2016

Vapaaehtoistyö

Olimme Marjon kanssa 15.11.2016 Kouvolan kaupungintalolla kuuntelemassa Lari Karreisen koulutusta vapaaehtoisten rekrytoimiseksi. Lari on ratkaisukeskeinen valmentaja ja fasilitaattori sekä vapaaehtoisjohtamisen valmentaja. Siis aivan mieletön nuorehko mies, jolla tosiaan on taito puhua sekä saada ihmiset innostumaan asioista. Hänellä oli hauskoja ja erilaisia yksityiskohtia esityksessään; hän soitti heleää kelloa, kun parityöskentely tai tauko oli ohi, saimme ”kurnuttaa sammakkoa” (puinen soitin) tilaisuuden lopuksi ja kertoa koulutuksen herättämistä fiiliksistä sekä lopuksi saimme vielä kaikki kämmenellemme tuikkukynttilät symboloimaan sitä, että viemme tätä tietoa ja kokemuksia eteenpäin sytyttämällä innostuksen liekin myös muissa ihmisissä. Aivan mahtavaa, vieläkin nousee hymy kasvoille, kun mietin tuota koulutusta.

Koulutuksen sisällöstä jäi päällimmäisenä mieleeni se, että vapaaehtoisten tekemä työ on erittäin tärkeää! Vapaaehtoistoimintaa voi olla monenlaista ja eri tavoin sitovaa. Jo tunti tai pari vapaaehtoistyötä silloin tällöin on korvaamatonta! On tärkeää, että vapaaehtoistyötä voi tehdä omassa tahdissa ja omien voimavarojen mukaan. Ei heti naimisiin, kuten Lari sanoi, eli ei kannata heti sitouttaa vapaaehtoista toimintaan loppuiäkseen. Moni voi pelästyä sellaista. Kun vapaaehtoistyöstä saa myönteisiä kokemuksia ja omaan arkeensa mielekästä sisältöä, niin vapaaehtoistyötä luultavimmin haluaa jatkaa.

Yhdistysinfo -verkkopalvelu kokoaa yhteen paikallisia toimijoita, heidän tapahtumiaan sekä esimerkiksi vapaaehtoisten rekrytointia. Myös Osku-hanke etsii Yhdistysinfon kautta vapaaehtoisia nettiopastajia toimimaan ikäihmisten apuna ja tukena internetin ja tietotekniikan oudossa maailmassa. Jos sinulla on muutama tunti aikaa silloin tällöin ja haluat jakaa omaa osaamistasi toiselle ikäihmiselle, niin ota rohkeasti yhteyttä Osku-hankkeen Jennaan, Marjoon tai Jaanaan. Osku-hanke on aloittanut nettiopastoimintaa jo usealla paikkakunnalla ja ensi vuonna jatketaan. www.socom.fi/osku sivuilta löydät tietoa tulevista nettiopastustilaisuuksista.

Oikein Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti